DSP Suceava: Numărul mai mare de cazuri de Covid-19 în județ provine de la familii carantinate sau al unor persoane asimptomatice care și-au făcut testări de rutină


Intră acum și în grupul de

Numărul mai mare de cazuri de Covid-19 depistate în județul Suceava provine din familii carantinate la domiciliul unor persoane deja confirmate pozitiv, potrivit DSP Suceava.

În cadrul ședinței de joi a CJSU Suceava, directorul executiv al DSP Suceava, dr. Dinu Sădean, a precizat că, evoluția în dinamică a numărului de rezultate pozitive la testarea SARS- CoV- 2 în județul Suceava din ultimele 24 de ore se poate justifica prin numărul semnificativ de rezultate pozitive înregistrate la familiile carantinate la domiciliul unor persoane care au fost deja confirmate pozitiv.

Potrivit acestuia, o altă cauză sunt și că unele persoane care au dorit să plece la muncă în afara țării și-au efectuat testări de rutină, neavând simptome, unele fiind depistate pozitiv la Covid-19.

De asemenea din loturile de sportivi care s-au testat în vederea înscrierii în competiții, unii, deși asimptomatici, au fost depistați ca fiind infectați cu Covid- 19.

În ultimele 24 de ore în județul Suceava au fost confirmate cu infecție cu noul coronavirus 54 de persoane la un număr de 409 teste efectuate.


Intră acum și în grupul de