Cei 121 de elevi de clasa a IX-a de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au început școala


Intră acum și în grupul de

                După ce au luptat pentru a-și îndeplini visul de a îmbrăca uniforma militară, trecând etapele unui proces de selecție dificil, cu rezultate care au fost pe măsura eforturile depuse, a venit ziua în care bobocii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” să facă primul pas în cetatea de la poalele muntelui Rarău.

          Cei 121 de boboci au trăit emoțiile unui nou început, pornind pe drumul formării lor ca viitori militari ai Armatei Române. În ciuda condițiilor neobișnuite, elevii militari câmpulungeni sunt hotărâți să se pregătească la cel mai înalt nivel și să obțină rezultate pe măsură. După triajul epidemiologic, realizat de echipa medicală a colegiului, bobocii au fost conduși către dormitoare, apoi, timizi, au făcut cunoștință cu profesorii diriginți și elevii gradați.

Elevii ștefaniști trebuie să se prezinte la sediul instituției eșalonat, pe zile, ani de studiu și responsabilități Astfel, odată cu bobocii au venit și elevii gradați. Aceștia sunt responsabili de o clasă (un pluton) sau o companie și răspund de realizarea şi menţinerea ordinii interioare. Elevii gradați vor fi mereu alături de cei care au nevoie de îndrumare pentru rezolvarea problemelor administrative și de sfaturi pentru o adaptare cât mai ușoară la viața de elev militar.

Georgiana Lupu-responsabil comunicare


Intră acum și în grupul de