Flutur anunță că noul terminal al Aeroportului Suceava va fi inaugurat în curând: Va deschide o nouă perspectivă europeană pentru aeroport


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de al News Bucovina că noul terminal al Aeroportului Suceava urmează să fie inaugurat în curând.

El a spus că îi pare rău că din cauza pandemiei lucrările nu au putut fi finalizate în luna iulie, dar că urmează să se încheie și să fie dat în folosință.

Președintele CJ Suceava a menționat că acest terminal dublează capacitatea de procesare a pasagerilor de pe aeroportul sucevean și că a fost necesar ca CJ Suceava să acceseze un împrumut pentru investiție în condițiile în care Guvernul PSD a refuzat finanțarea amintind că la acea vreme ministrul Transporturilor era din Bacău și că a evitat să răspundă solicitărilor CJ Suceava pentru că cele două aeroporturi se concurează

„A trebuit să fac împrumut pentru terminalul 2. Era ministru Șova din Bacău și întrebam dacă putem primi fonduri. Nu ne-a dat răspuns, că ești concurent cu Bacăul și atunci am făcut împrumut. Acum sunt pe încheiat lucrările. Noul terminal va deschide o nouă perspectivă europeană pentru aeroport”, a spus Flutur.

El a anunțat că urmează să fie realizat și terminalul cargo, dar că intenționează ca acesta să fie realizat printr-un parteneriat public-privat.

Gheorghe Flutur, preedintele CJ Suceava la Subiectul Zilei

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur LIVE la Subiectul Zilei discută despre administrație autentică și soluții pentru județul Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 10 septembrie 2020

Președintele CJ Suceava a mai arătat că în acest mandat numărul pasagerilor de pe aeroportul sucevean a crescut de peste 10 ori și că urmează să fie deschise noi curse externe.

„Zburau ciorile în aeroport când a venit Flutur în 2016. Extern: Zero. L-am dus de la 40.000 la 430.000 de pasageri”, a spus Flutur care a menționat că primele curse externe au fost deschise din iulie 2016 când a devenit președinte și că sunt curse spre Londra, mai multe spre Italia, spre Germania și spre nord și spre sud, spre Viena și că sunt și curse de vacanță.

Gheorghe Flutur a mai declarat că aeroportul sucevean are un bazin de pasageri mare, care cuprinde în principal județele Suceava și Botoșani, dar și regiunea Cernăuți de unde provin 10-15 la sută dintre pasageri.

El consideră că va trebui să se dezvolte mult mai mult cursele de turism, atât spre destinații externe, dar și cele care să aducă turiști la Suceava.

Flutur a mai declarat că în această toamnă ar urma să fie pus în funcțiune de Romatsa și noul turn de control, dar a subliniat că aceasta nu e de competența autorităților locale.


Intră acum și în grupul de