Gheorghe Flutur a verificat stadiul lucrărilor la Sala Unirii: Va fi o sală modernă pentru ședințele de plen, dar și pentru consultări cu populația


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava,Gheorghe Flutur, a verificat stadiul lucrărilor la Sala Unirii care se construiește în curtea interioară a Palatului Administrativ din Suceava.

El a spus că această clădire finalizată în 1904 are o istorie extrem de interesantă și deosebită pentru că aici au intrat trupele române în drumul lor spre Cernăuți în 1918 când s-a hotărât unirea Bucovinei cu Țara.

„Noi facem aici o sală care se va numi ”Sala Unirii Bucovinei cu Țara”. Va fi o sală în care se vor desfășura ședințele de plen ale Consiliului Județean Suceava”, a spus Flutur.

El și-a exprimat speranța ca Suceava să devină cândva capitală de regiune, iar ședințele deliberativului acestei regiuni să se organizeze aici.

„Este în construcție, o sală care costă circa 8 milioane de lei, investiție a CJ Suceava începută anul trecut. Are 200 de locuri”, a spus Flutur.

El a menționat că este o sală destinată și întâlnirii cu publicul pentru că are o intrare din stradă și are garderobe, grupuri sanitare la subsol, o terasă deasupra.

„Este gândită funcțional și pentru consultări cu populația, schimburi de experiență sau pentru studenți. Un loc unde societatea civilă, sucevenii, vor fi invitați și consultați pentru diverse teme și diverse provocări pentru municipiul Suceava, județul Suceava sau viitoarea regiune”, a menționat președintele CJ Suceava.

El a adăugat că și-ar fi dorit ca această sală să fie finalizată în 2018 și că cerut guvernului de atunci fonduri, dar nu s-au aprobat, motiv pentru care se face cu fonduri proprii.

„Va fi o sală modernă, civilizată, o carte de vizită pentru județul Suceava și Bucovina”, a declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de