Gheorghe Flutur anunță că lucrările la centura Rădăuțiului au avansat la 86 la sută și că investiția va fi finalizată în acest an: Oferă Rădăuțiului o nouă perspectivă de dezvoltare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a verificat, joi, stadiul lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Rădăuți, în special în ceea ce privește conectarea acesteia cu drumurile județene din zonă și a salutat faptul că firma constructoare a avansat foarte mult.

„Stadiul fizic al lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului Rădăuți este de 86 la sută”, a spus Flutur.

El a arătat că firmele care construiesc au făcut un progres foarte mare și a fost finalizat deja un sens giratoriu, cel de la Horodnicul de Sus.

Flutur a spus că va fi finalizat foarte repede și sensul giratoriu ce face legătura cu drumul Gălănești-Putna, iar încă patru sensuri giratorii sunt pregătite pentru asfaltare.

„S-a asfaltat o porțiune de 14 kilometri din 16,7 kilometri”, a declarat președintele CJ Suceava.

Flutur a mai spus că firma de construcții este avansată la lucrările de terasamente, dar că mai sunt câteva probleme legate de exproprieri pentru mutarea unor conducte de gaz metan.

„Situația a intrat în linie dreaptă aici. Mă bucur foarte mult că și-au concentrat utilajele constructorii și așa cum au promis, în această toamnă, la acest sfârșit de an, Rădăuțiul să aibă centura ocolitoare funcțională”, a spus Flutur.

El consideră că această investiție este un mare câștig pentru zonă.

Flutur a amintit că încă din 2010 a inițiat acest proiect când împreună cu ministrul Transporturilor de la acea dată, Radu Berceanu, a discutat la fața locului traseul acestei șosele.

„Această șosea de centură a devenit realitate”, a spus Flutur care a subliniat că în 2012 s-a finalizat licitația pentru desemnarea constructorului, iar timp de șase ani nu s-a făcut nimic.

„Nu vreau să mai dau vina pe nimeni, dar populația știe de ce. Din 2018 s-au început lucrările, iar în acest an guvernul a alocat bani”, a spus Flutur.

El a mai declarat că experți au verificat această investiție întrucât urmează să fie decontată pe fonduri europene și că de la sfârșitul acestui an municipiul Rădăuți va avea centură ocolitoare și o nouă perspectivă de dezvoltare.


Intră acum și în grupul de