Gheorghe Flutur salută introducerea sistemului de transport public electric în municipiul Suceava și se pronunță pentru extinderea lui în întreaga zonă metropolitană Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, la inaugurarea diviziei electrice a TPL Suceava că va fi nevoie ca municipalitatea suceveană să se gândească la extinderea transportului public de călători în zona metropolitană.

Flutur l-a felicitat pe primarul Ion Lungu pentru schimbarea parcului auto.

„Suceava are un viitor de oraș verde. Este un lucru excepțional și merită toată aprecierea primarul Ion Lungu pentru că s-a bătut foarte mult”, a spus Flutur.

El a amintit că a fost alături de municipalitatea suceveană încă de la primul proiect pe fonduri elvețiene.

El a arătat că urmează să fie implementate sensurile unice cu benzi pentru autobuze și că e nevoie de locuri de parcare pentru ca cei care vin în oraș să folosească autobuzele electrice.

Inaugurare Divizia electrică a TPL Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu inaugurează divizia electrică de autobuze a Orașului. La eveniment participa Președintele CJ, Gheorghe Flutur și deputatul Ioan Balan

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 18 septembrie 2020

Președintele CJ Suceava a arătat că pentru reducerea poluării este important să fie încurajat transportul public.

Flutur a mai spus că este nevoie și de un parteneriat cu Zona metropolitană pentru transport în perioada care urmează pentru că din localitățile satelit sunt cei care vin foarte des în Suceava.

„E nevoie de extins transportul nepoluant”, a spus Gheorghe Flutur care a felicitat din nou autoritățile locale sucevene pentru acest proiect.


Intră acum și în grupul de