Gheorghe Flutur: CJ Suceava investește în modernizarea unităților învățământului special din județ, dar și în noi clădiri pentru oferirea de asistență socială. Numai la CSEI „Sf. Andrei” Gura Humorului investiția e de un milion de euro


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, la șantierul noii clădiri care se construiește la CSEI „Sf. Andrei” din Gura Humorului că CJ Suceava s-a implicat în modernizarea unităților din învățământul special din județ, dar și în noi clădiri pentru oferirea de asistență socială.

„La Centrul Special de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului se face o investiție nouă de aproape un milion de euro, fonduri guvernamentale și ale Consiliului Județean Suceava”, a spus Flutur.

El a precizat că stadiul lucrărilor este de 35 la sută, lucrarea urmând să fie finalizată anul viitor.

„Prin acest proiect de construiesc 12 săli de clasă, iar la ultimul etaj un amfiteatru cu 150 de locuri. Totodată, se vor amenaja cancelaria, ateliere, grupuri sanitare moderne și tot ce este necesar pentru această școală specială”, a spus Flutur.

El a menționat că lucrările de construcție sunt în grafic și a transmis constructorului să tragă tare cât este vreme favorabilă astfel încât, anul viitor, să fie finalizată investiția.

„La Gura Humorului este o școală-pilot, o școală model, unde învață copii din întreg județul și chiar și din alte județe”, a menționat Flutur.

El a spus că se fac investiții și în alte școli speciale din județ.

„Pe lângă această unitate de învățământ, CJ Suceava derulează investiții cu fonduri europene la grădinița specială din Fălticeni, dar și la școala specială „Sf. Stelian” din Rădăuți”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a subliniat că este preocupat și s-au modernizat clădiri și în domeniul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

„În perioada următoare pregătim locuințe pentru zonele unde sunt aglomerări pentru maximum 50 de persoane”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de