14 primari și 205 consilieri locali suceveni și-au pierdut mandatele pentru că sunt candidați din partea altui partid decât cel pe listele cărora a fost ales. 9 primari au contestat ordinele în instanță


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunțat, luni, că a emis ordine de încetare a mandatelor pentru 14 primari și 205 consilieri locali suceveni care candidează din partea altor partide decât cele pe listele cărora au candidat.

Conform unui comunicat al Prefecturii Suceava, au fost emise 14 ordine de prefect prin care se constată încetarea de drept a mandatului primarului în localitățile Vadu Moldovei, Vicovu de Sus, Capu Câmpului, Ostra, Râşca, Stulpicani, Ulma, Frasin, Frumosu, Moara, Păltinoasa, Valea Moldovei, Stroieşti și Bosanci, iar nouă ordine sunt contestate în instanța de contencios administrativ.

Totodată, au fost emise 205 de ordine de prefect prin care se constată încetarea de drept a mandatului consilierului local, iar în cazul a trei consilieri locali este formulată plângere prealabilă.

„Pentru toate cazurile în care Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava a luat act cu privire la intervenirea situaţiei de încetare înainte de termen a mandatelor de primar/consilier local care au ales să candideze la alegerile locale din 27 septembrie 2020 pe lista unui alt partid politic sau alte situații prevăzute de legislația în vigoare, au fost emise ordine de prefect privind încetarea de drept a mandatului de primar, precum și în situația consilierilor locali, cu respectarea strictă a procedurilor și termenelor legale”, arată Prefectura Suceava.


Intră acum și în grupul de