Oficial: Zece suceveni cu Covid-19 au fost internați în spital, iar 39 externați în ultimele 24 de ore. Numărul sucevenilor vindecați a ajuns la 5.068


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a informat că, miercuri, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava în județ se înregistrează un număr de 5.068 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului în ultimele 24 de ore au fost internate zece persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 39 persoane declarate vindecate.

Astfel, din totalul celor 567 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 184 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 114 pacienți sunt în zona tampon și 269 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Concret, din cei 184 pacienți diagnosticați Covid-19:

– 67 prezintă forme medii ale bolii;

– 62 prezintă forme ușoare,

– 39 prezintă forme severe;

– 16 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI, dintre aceștia doi pacienți sunt ventilați mecanic.

În aceste condiții, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 315 de paturi libere din care 33 pentru pacienți Covid-19, 212 în sectorul Non-Covid și 70 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 6 paturi pentru pacienți non- Covid și 22 de ventilatoare din care 7 pentru pacienți Covid-19.

Totodată, în Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 88 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și o persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări, a precizat Prefectura Suceava. 


Intră acum și în grupul de