Acoperisurile a doua case au luat foc la Vadu Moldovei


Intră acum și în grupul de

Din cauza coşului de fum neprotejat faţă de materiale combustibile, un incendiu a izbucnit luni, la prânz la Vadu Moldovei. Imediat la faţa locului s-a deplasat Detaşamentul de pompieri Fălticeni împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vadu Moldovei ce au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, la ora 12:59 a fost anunţat un incendiu izbucnit la gospodăria lui Daniel D., din comuna Vadu Moldovei.

La sosirea echipajelor la locul intervenţiei ardeau acoperişurile a două case de locuit aparţinând aceluiaşi proprietar, existând pericolul de propagare la un magazin şi anexe gospodăreşti.

Incendiul a fost lichidat la ora 16.05, în limitele găsite, dar au ars acoperişurile imobilelor pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp, respectiv 100 mp, bunuri casnice şi actele. De asemenea, s-au degradat pereţii portanţi şi alte bunuri casnice, bunurile fiind estimate la 20.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul s-a produs prin efect termic din cauza coşului de evacuare a fumului, neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.
Pompierii au salvat casele de locuit, un magazin, anexele gospodăreşti şi un autoturism VW Sharan, în valoare de aproximativ 300.000 lei.


Intră acum și în grupul de