DSP Suceava: 55 de cadre didactice, 10 elevi și 10 angajați din personalul nedidactic auxiliar confirmați cu infecție cu SARS-CoV-2 de la începutul lunii septembrie în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat marţi, pentru NewsBucovina, că  în judeţul Suceava au fost confirmate pozitiv cu infecție cu SARS-CoV-2, de la începutul lunii septembrie şi până în prezent, 55 de cadre didactice, 10 angajaţi din rândul personalului nedidactic şi auxiliar, precum şi 10 elevi în urma testării RT-PCR.

Ea a spus că cele mai noi cazuri confirmate din rândul personalului din învăţământ au fost la un profesor de la Şcoala Ştirbăţ, comuna Udeşti şi la un paznic al Colegiului Silvic Câmpulung Moldovenesc.

Alte patru noi cazuri au fost confirmate şi în rândul elevilor, respectiv câte un caz de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vatra Dornei, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bosanci, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Valea Moldovei şi de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava.

De precizat că alte şase cazuri pozitive de infecţie cu noul coronavirus au mai fost confirmate la elevi din unităţi şcolare diferite de la începerea cursurilor anului şcolar curent, respectiv câte un caz la Şcoala Gimnaziala nr 1 Iaslovăţ, Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava,  Şcoala nr 5 Suceava, Şcoala Gimnazială Burla şi la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni.

(LB)


Intră acum și în grupul de