Flutur a semnat certificatul de urbanism pentru înființarea rețelei de distribuție gaze naturale în comuna Forăști: Estimăm că în perioada următoare se va dubla numărului de persoane din județul Suceava care să fie racordate la rețelele de gaze naturale


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că se emit în continuare documentele necesare în vederea înființării de rețele de gaz în localități din județul Suceava

El a spus că a semnat certificatul  de urbanism pentru înființarea rețelei de distribuție gaze naturale în comuna Forăști și că vor beneficia de gaze naturale locuitorii din satele Forăști, Antoceni, Oniceni, Roșiori, Ruși, Uidești, Țolești, Manolea și Boura.

Aceleași documente au fost emise în ultima perioadă și pentru comunele Rădășeni, Cornu Luncii, Adâncata, Hănțești, Forăști și Valea Moldovei sau pentru Zamostea, Zvoriștea (satele aparținătoare Zvoriștea, Șerbăuți, Dealu, Buda, Stânca și Slobozia) și Bălcăuți (satele aparținătoare Bălcăuți, Gropeni, Negostina) pentru studiu de fezabilitate și pentru autorizarea lucrărilor de construcții.

„După cum se știe, sunt fonduri pentru introducerea de gaze naturale în localitățile care astăzi sunt încălzite pe combustibil solid, va fi o bătălie mare pe finanțare, drept care continuă îndemnul meu și către ceilalți primari să depună cât mai curând proiectele pentru extinderea rețelei de gaze naturale în localitățile lor”, a spus Flutur.

El a precizat că în județul Suceava sunt multe localități care așteaptă gaz metan, mai ales acolo unde distanța până la magistrală nu este foarte mare.

Flutur a subliniat că încă un lucru bun  este că se lucrează deja la construcția magistralei de gaze naturale spre Vatra Dornei.

„Estimăm că în perioada următoare se va dubla numărului de persoane din județul Suceava care să fie racordate la rețelele de gaze naturale”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de