Acasă Actualitate Cinematograful MODERN din Suceava va deveni centru cultural (VIDEO)

Cinematograful MODERN din Suceava va deveni centru cultural (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Clădirea cinematografului „Modern” din municipiul Suceava care a fost trasferată municipalităţii urmează să fie extinsă şi transformată într-un centru cultural de mai mari proporţii, toate acestea urmând a se petrece după ce se va efectua aici o investiţie de peste 3,2 milioane de euro.

Anunţul a fost făcut miercuri de primarul Sucevei, Ion Lungu (PDL) care a spus, într-o conferinţă de presă că modernizarea cinematografului „Modern” va consta în extinderea clădirii care va avea, la final, parter, demisol, trei etaje şi mansardă, iar sala de spectacole va avea o capacitate de aproximativ 300 de locuri. Potrivit proiectului, sala de spectacole va putea fi folosită atât pentru proiectarea de filme cât şi pentru diverse alte acţiuni culturale.



Primarul Ion Lungu a mai arătat că suprafaţa totală a Centrului Cultural al municipiului Suceava, construit pe structura cinematografului, va fi de 2.500 de mp. El a menţionat că valoarea investiţiilor este estimată la 3,2 milioane de euro, iar finanţarea va fi asigurată de CL Suceava şi de CJ Suceava.
Primarul a subliniat că municipiul Suceava are nevoie de un astfel de centru cultural.

Cinematograful „Modern” a fost trecut în 2006, alături de alte 17 cinematografe din ţară, prin hotărâre de Guvern, din reţeaua RADEF RomâniaFilm în administrarea autorităţilor locale, pentru a le transforma în sedii de instituţii de cultură.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version