Amendă de 15.000 lei și dosar penal pentru o firmă din Bogdănești care a transportat fictiv 230 mc de material lemnos. Alte aproape 650 mc au fost transportate cu un vehicul radiat din circulație


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava și Garda Forestieră Suceava au efectuat ample controale referitoare la transporturi fictive de materiale lemnoase pe raza Ocolului Silvic Râșca.

Concret, controalele au avut loc în perioada 23 septembrie – 01 octombrie, având la bază informațiilor deținute de polițiști privind neregulile ce posibil au loc la nivelul ocolului menționat.

Imagine ilustrativă

Prin urmare, au fost verificate legalitățile transporturilor efectuate în baza avizelor de însoțire având ca document de proveniență un aviz constituit pe raza Ocolului Silvic Râșca, produse principale, cu volum brut total de 1.972 mc, adjudecat și exploatat de către o întreprindere individuală cu sediul în comuna suceveană Bogdănești, în baza autorizației de exploatare din anul 2019.

Astfel, s-a constatat faptul că, în luna martie a.c., întreprinderea a emis cinci avize primare de însoțire a materialelor lemnoase pentru un volum total de 228,14 mc lemn rotund fag și trei mc lemn foc carpen.

Totodată, s-a constatat faptul că respectivele transporturi de materiale lemnoase nu au avut loc în realitate.

De menționat că operatorul economic nu a putut justifica lipsa materialelor lemnoase aferente avizelor de însoțire menționate.

În aceste condiții, echipa de control a emis o amendă de 15.000 lei și ca măsură complementară s-a dispus confiscarea materialelor lemnoase în cauză, totalizând 231,14 mc lemn buștean foioase, în valoare 45.969,86 lei fără TVA.

Mai mult decât atât, verificările au mai arătat că unul dintre mijlocele de transport folosite la transportul de material nu are capacitatea tehnică constructivă să transporte material lemnos și figurează radiat din circulație din anul 2011.

Echipa de control a stabilit că pe acest nr. de înmatriculare, în anul 2019, au fost emise 11 avize secundare de însoțire a materialelor lemnoase în volum total de 642,8 mc brad bușteni gater în valoare de 219.149,26 lei.

Aspectele de mai sus fac obiectul verificărilor în cadrul unui dosar penal privind comiterea infracțiunilor de „fals” și „uz de fals”.


Intră acum și în grupul de