Evaluare la „taiatul motului” la Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi Falticeni


Intră acum și în grupul de

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni a luat fiinţă la 1 noiembrie 2008 prin ordinul ministrului internelor şi reformei administrative, ordin prin care se desfiinţa Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Fălticeni. Misiunea şcolii este de a forma subofiţeri în condiţiile legii, pentru asigurarea nevoilor de personal ale Jandarmeriei Române, beneficiarul principal al procesului formativ desfăşurat de această instituţie de învăţământ.

După un an de activitate, joi, la sediul Şcolii a avut loc evaluarea activităţilor şi a rezultatelor obţinute de unitate în anul şcolar 2008-2009.

„Am avut onoarea să avem în mijlocul nostru reprezentanţi ai administraţiei locale, iar din partea Jandarmeriei Române – pe domnul colonel Florin Cişmaşu, şeful Direcţiei Cabinet. Acest an şcolar a fost primul an de activitate al instituţiei ca Şcoală Militară de Subofiţeri Jandarmi, un an în care personalul unităţii a demonstrat că este capabil să asigure un act educaţional de calitate. Elevii au fost angrenaţi în diferite activităţi curriculare, extracurriculare şi de reprezentare, având posibilitatea să-şi aprofundeze cunoştinţele în cadrul stagiilor de practică desfăşurate la subunităţile Jandarmeriei Române”, precizează lt. Irina Ipate, ofiţer Relaţii Publice în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni.

Potrivit acesteia, a fost primul an în care, la sediul şcolii, a fost organizat examenul de admitere pentru cele 150 de locuri scoase la concurs. „În prezent, cei 299 de elevi jandarmi se pregătesc pentru o binemeritată vacanţă, urmând ca în ziua de 4 ianuarie elevii din anul I să înceapă cursurile, iar cei de anul al II-lea – stagiul de practică la unităţile la care au fost repartizaţi”, spune lt. Irina Ipate.

Tot în acest an s-au produs schimbări şi la nivelul comenzii unităţii: comandantul şcolii este colonelul Hopu Costel Laurenţiu, iar locotenent colonelul Postelnicu Ionel şi căpitanul Hatmanu Ştefan – locţiitorii acestuia.

„Suntem conştienţi că acest început este şi va fi unul de referinţă pentru şcoala noastră. Acum, gândurile noastre se îndreaptă spre viitor: ne propunem să consolidăm şi să dezvoltăm ceea ce am realizat până în acest moment, îndeosebi în domeniul procesului de formare a cadrelor din Jandarmeria Română şi să acţionăm pentru dezvoltarea şi modernizarea bazei logistice a şcolii”, a declarat comandantul unităţii.

Primul invitat care a luat cuvântul a fost domnul Petre Carcalete, şeful Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică: „Aveţi o misiune extrem de delicată: pregătiţi jandarmi. Activitatea lor nu se desfăşoară în săli, în birouri, ci începe şi se termină în stradă întrucât misiunea jandarmilor este aceea de a asigura ordinea şi linistea publică.”

În continuare, general de brigadă Eugen Şalar a menţionat că rolul şcolilor militare este de a pune bazele unui învăţământ militar performant care să formeze cu responsabilitate subofiţerii ce vor încadra unităţile operative. De asemenea, a apreciat pozitiv pregătirea elevilor jandarmi care au desfăşurat stagiul de practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava şi a încurajat legătura permanentă dintre instructori şi ofiţerii din inspectoratele judeţene.

La finalul evaluării, reprezentantul Jandarmeriei Române a felicitat personalul unităţii pentru efortul depus şi a asigurat întreaga asistenţă că preocuparea conducerii Jandarmeriei Române va fi îndreptată spre direcţia descoperirii de soluţii viabile pentru ca toate dezideratele propuse să fie îndeplinite.


Intră acum și în grupul de