Oficial: 12 suceveni cu Covid-19 au fost internați în spital, iar 19 externați în ultimele 24 de ore. Numărul sucevenilor vindecați a ajuns la 5.692


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a informat că, marți, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava în județ se înregistrează un număr de 5.692 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 12 persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 19 persoane declarate vindecate.

Astfel, din totalul celor 615 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 184 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 106 pacienți sunt în zona tampon și 325 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 184 pacienți diagnosticați Covid- 19: 55 prezintă forme medii ale bolii; 72 prezintă forme ușoare; 37 prezintă forme severe; 20 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI, dintre aceștia 5 pacienți sunt ventilați mecanic.

În aceste condiții, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 311 de paturi libere din care 38 pentru pacienți Covid-19, 183 în sectorul Non-Covid și 90 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu sunt paturi disponibile pentru pacienți Covid, dar conform precizărilor directorului medical SJU Suceava, dr. Grămadă, locurile la ATI pentru Covid vor fi adaptate în dinamică. De asemenea la unitatea ATI sunt 14 ventilatoare libere din care 2 pentru pacienți Covid-19.

Totodată, în Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 48 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și patru persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări, a precizat Prefectura Suceava.


Intră acum și în grupul de