Incendiu intr-o casa din Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc a intervenit vineri, la prânz cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Nicolae M., din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat la ora 13:31, iar la sosirea echipajelor la locul intervenţiei ardeau bunuri casnice din două încăperi şi hol, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie şi o gospodărie învecinată.

Focul a fost stins la ora 14.50, dar a ars mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile, îmbrăcăminte şi circa 150 kg de cereale şi s-au degradat pereţii casei şi planşeul. Pagubele au fost estimate la cca.12.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit favorizat de un cablu electric defect.
Pompierii au salvat casa de locuit şi gospodăria învecinată, în valoare de aproximativ 160.000 lei.

Un alt incendiu având aceeaşi cauză, un scurtcircuit, a avut loc sâmbătă noaptea, în localitatea Gemenea. Existenţa incendiului a fost anunţată la ora 23.35, astfel că Garda de intervenţie Gura Humorului împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Stulpicani au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea incendiului izbucnit la gospodăria lui Ioan B., din localitatea Gemenea, comuna Stulpicani.

La sosirea echipajelor la locul intervenţiei ardeau acoperişul locuinţei şi anexele pe o suprafaţă de 200 mp, fără pericol de propagare.
Incendiul a fost lichidat la ora 08.10. Au ars acoperişul imobilului, bucătăria de vară pe o suprafaţă de 30 mp, adăpostul de animale, pe o suprafaţă de 8 mp, o magazie şi circa 25 mc lemn de foc, pagubele fiind estimate la 27.000 lei.

Pompierii au salvat casa de locuit, în valoare de aproximativ 70.000 lei.


Intră acum și în grupul de