Lucian Harșovschi anunță că se pot depune deja solicitări privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței, termenul limită fiind 20 noiembrie


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat luni că se pot depune deja solicitări privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței.

Formularul de cerere, precizează Harșovschi, poate fi procurat de solicitanți prin:

-asociațiile de proprietari pentru ajutorul la energie termică, electrică și gaze, care locuiesc în condominii;

-sediul Primăriei din Burdujeni – Direcția de Asistență Socială pentru ajutorul la lemne, energie electrică și gaz metan pentru cei care locuiesc la casă și nu sunt arondați sau constituiți în asociații de proprietari;

-site-urile MMJS, ANPIS, Primăria Suceava.

Viceprimarul atrage atenția că plafonul de venituri lunare până la care poate fi solicitat ajutorul pentru încălzirea locuinței este de:

-750 lei/persoană – gaz metan, energie electrică și lemne;

-1082 lei pentru persoanele singure, beneficiare de încălzire de la sistemul centralizat;

-786 lei/persoană pentru familiile sau persoanele care se gospodăresc împreună, beneficiare de încălzire de la sistemul centralizat.

De menționat că pentru a beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinței începând cu luna noiembrie 2020, cererea și documentele doveditoare pot fi depuse până în data de 20 noiembrie 2020.

De asemenea, anul trecut au fost depuse și soluționate 374 de cereri pentru energie termică, 92 pentru gaz, 60 pentru lemne și 6 pentru energie electrică, la jumătate față de anul 2018, a mai menționat Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de