DSP Suceava: Alţi 11 elevi, trei cadre didactice şi trei angajaţi din rândul personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar sucevean au fost confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat pentru NewsBucovina, că până luni, inclusiv, au fost confirmate alte 11 cazuri de infecţie cu noul coronavirus în rândul elevilor din judeţ în urma testării RT-PCR. 

Ea a spus că printre cei care au avut rezultat pozitiv la testarea pentru SARS-CoV-2 se numără o elevă a Colegiului Naţional Militar” Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, 4 elevi de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, o elevă a Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” Suceava şi o elevă a Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava, trei elevi de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava  şi o elevă a Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava. 

Băncilă a precizat că eleva de la Colegiul Naţional Militar “Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc este asimptomatică şi a fost confirmată pozitiv în urma testărilor periodice care sunt efectuate în această unitate de învăţământ atât în rândul personalului didactic, cât şi în rândul elevilor. 

Băncilă a mai spus că trei profesoare ale Şcolii Gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni au fost confirmate cu noul coronavirus, un alt caz fiind înregistrat la un cadru didactic al aceleiaşi unităţi în cursul săptămânii trecute. 

Ea a precizat că trei angajaţi din rândul personalului nedidactic au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2, respectiv o contabilă  de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, un şofer de la Şcoala Specială Profesională Câmpulung Moldovenesc şi o secretară de la Şcoala Gimnazială Grăniceşti.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava a menţionat că autorităţile sanitare au avizat solicitările înaintate de reprezentanţii Colegiului de Artă Suceava şi ai Şcolii Gimnaziale “Al. I. Cuza” Fălticeni pentru trecerea în scenariul roşu, cursurile desfăşurându -se exclusiv on line. 


Intră acum și în grupul de