Obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise din municipiul Suceava a intrat în vigoare. Măsura se aplică și în Siret și Fundu Moldovei


Intră acum și în grupul de

Măsura obligativității purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise din municipiul Suceava a intrat în vigoare sâmbătă, de la ora 8:00.

Decizia a fost luată vineri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava la solicitarea Primăriei Suceava.

„Având în vedere faptul că suntem într-o creștere alarmantă a cazurilor de infectări în orașul nostru, am SOLICITAT Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să aprobe PURTAREA MĂȘTII OBLIGATORIU atât în spațiile închise, cât și în spațiile deschise”, a anunțat, joi seara, primarul Ion Lungu.

În urma acestei cereri și a analizei efectuate de DSP Suceava, CJSU Suceava a aprobat intrarea în vigoare a măsurii începând de sâmbătă dimineața de la ora 8:00.

Obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, este valabilă pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise din municipiul Suceava, indiferent de tipul sau natura acestora.

Analiza DSP Suceava a arătat o creștere accelerată a numărului de noi cazuri de infecții cu noul coronavirus în municipiul Suceava după data de 5 octombrie și o rată de infectare de 2,504 la mia de locuitori în condițiile în care calculul s-a făcut luând în considerare populația rezidentă în municipiul Suceava, și anume 124.589 locuitori.

În ceea ce privește numărul bazal de reproducere acesta se situează în jurul valorii de 1.19, ceea ce înseamnă transmisie comunitară extinsă, iar simularea realizată pentru săptămâna următoare arată o tendință de creștere a numărului de cazuri la nivelului municipiului Suceava.

CJSU Suceava a mai decis, vineri, că purtarea măștii de protecție, astfel încât să asigure nasul și gura, este obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, și în orașul Siret și în comuna Fundu Moldovei.


Intră acum și în grupul de