Patru suceveni cu Covid-19 au fost internați în spital, iar nouă externați în ultimele 24 de ore. În spitalele din Suceava și Rădăuți rămân internați 288 pacienți Covid-19, dintre care 74 au forme severe și grave ale bolii


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a informat că, luni, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava în județ se înregistrează un număr de 6.203 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 4 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 9 persoane declarate vindecate.

Astfel, din totalul celor 594 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 197 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 103 pacienți sunt în zona tampon și 294 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Concret, din cei 197 pacienți diagnosticați Covid-19: 98 prezintă forme medii ale bolii; 25 prezintă forme ușoare; 57 prezintă forme severe; 17 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI, dintre aceștia 1 pacient este ventilat mecanic.

În aceste condiții, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 327 de paturi libere din care 20 pentru pacienți Covid-19, 212 în sectorul Non-Covid și 95 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil 1 pat pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 23 ventilatoare libere din care 7 pentru pacienți Covid-19.

Totodată, în Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 91 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări, a precizat Prefectura Suceava.


Intră acum și în grupul de