Aproape 4.000 de suceveni s-au vaccinat împotriva gripei de la debutul campaniei gratuite de vaccinare antigripală din acest sezon rece. DSP Suceava a mai primit 15.240 de doze de vaccin


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Dr. Dinu Sădean, a informat că, de la începutul campaniei gratuite de vaccinare antigripală derulată de Ministerul Sănătăţii în sezonul rece 2020-2021 şi până pe 20 octombrie 2020, în judeţul Suceava s-au vaccinat împotriva gripei 3.944 de persoane.

Potrivit sursei citate, DSP Suceava a primit două tipuri de vaccin gripal tetravalent lnfluvac și Vaxigrip.

Concret, la începutul lunii octombrie 2020 au fost primite două tranșe de vaccin – o tranșă de 10.080 doze de vaccin antigripal indicat a fi administrat adulților și o tranșă de 1.900 doze de vaccin antigripal pentru copii.

La acesta se adaugă încă 15.240 doze de vaccin gripal primite pe 19.10.2020, a arătat DSP Suceava.

Campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârstă de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, femei gravide, personal medical, conform strategiei Ministerului Sănătății și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, a precizat sursa citată.

Potrivit DSP Suceava, vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripa.


Intră acum și în grupul de