19 treceri ilegale ale frontierei de stat cu Ucraina, inregistrate anul trecut (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava şi-a prezentat marţi, bilanţul activităţii în anul 2009. La această şedinţă au participat ofiţeri cu funcţii de conducere din cadrul inspectoratului şi ai sectoarelor din subordine, dar şi comisarul şef de poliţie Pop Ion, directorul Direcţiei Management Operaţional din cadrul I.G.P.F, activitatea fiind prezentată de subcomisar de poliţie Mihai Prelipcean – adjunct al şefului I.J.P.F. Suceava.

Astfel, anul trecut, prin punctele de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava au circulat 2.148.535 persoane şi 872.633 mijloace de transport şi nu s-a permis intrarea în România din diferite motive legale a 463 cetăţeni străini, şi a 389 cetăţeni români.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisar de poliţie Ilie Poroch-Seriţan, în perioada analizată s-au aplicat un număr de 645 de contravenţii în valoare totală de 604.00 lei iar valoarea bunurilor reţinute în vederea confiscării în urma acţiunilor întreprinse este de 2.585.462 lei. Bunurile reţinute în vederea confiscării au constat în: ţigări, cafea, bunuri industriale şi material lemnos. Au fost confiscate un număr de 497.902 pachete de ţigări în valoare de 2.070.219.

„În urma activităţilor specifice desfăşurate pe linie de contrabandă au fost arestate 10 persoane, 17 persoane reţinute pe bază de ordonanţă de reţinere pe timp de 24 ore şi au fost duse la îndeplinire 17 mandate de aducere. În zona de competenţă a I.J.P.F. Suceava au fost înregistrate 19 treceri ilegale ale frontierei de stat din care 6 în scop de migraţiune, una în scop de braconaj şi 12 accidentale şi se efectuează verificări, investigaţii şi documentări prin activităţi informativ – operative în 3 cazuri ce au legătură cu traficul de migranţi. Au fost înregistrate 158 lucrări penale, sub aspectul comiterii a 349 fapte penale săvârşite de 237 persoane. S-a început urmărirea penală în 44 dosare penale, faţă de 53 învinuiţi, pentru săvârşirea a 66 infracţiuni”, precizează comisarul Poroch.

Acesta mai menţionează că, pe plan extern a existat o bună colaborare cu organele de graniţă ale statului vecin, cu pondere pe schimbul de date şi informaţii, în baza documentelor de cooperare încheiate la nivel teritorial.

Astfel, anul trecut au avut loc 103 întâlniri cu reprezentanţii Detaşamentului de Grăniceri Cernăuţi şi structurilor subordonate, au fost transmise părţii ucrainene 185 comunicări şi s-au primit 180 de comunicări.


Intră acum și în grupul de