Numărul cazurilor active de Covid-19 în județul Suceava este 1.384, iar prefectul Alexandru Moldovan reia apelul la respectarea măsurilor de protecție sanitară: Vă rugăm să nu vă expuneți la riscuri și să fiți responsabili!


Intră acum și în grupul de

Numărul cazurilor active de Covid-19 în județul Suceava a ajuns, duminică, la 1.384 care evoluează în 100 de localități ale județului.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 14 au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 11 au câte un caz în evoluție, 39 au sub cinci cazuri în evoluție, 26 au sub zece cazuri în evoluție iar 24 au peste zece cazuri în evoluție.

Prefectura Suceava menționează că, duminică, se află în carantină 893 persoane din județ și, de asemenea, în izolare la domiciliu se află 480 de persoane.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a transmis un nou apel către suceveni pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară.

„Dragi suceveni, sănătatea și viața dumneavoastră sunt cele mai importante. Vă rugăm să nu vă expuneți la riscuri și să fiți responsabili! Respectați normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, păstrați distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști!”, a transmis Prefectura Suceava.

De menționat este că în  cursul zilei de sâmbătă polițiștii suceveni au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse 719 persoane.  De asemenea,  au fost verificate 147 de societăți comerciale.

 Au fost aplicate 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.250 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.  

Prefectura Suceava reamintește sucevenilor că au la dispoziție linia TELVERDE – 0800800165 operaționalizată de Ministerul Afacerilor Interne, la care se pot sesiza încălcările normelor de protecție sanitară și linia telefonică TELVERDE 0800800358, unde cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.


Intră acum și în grupul de