Gheorghe Flutur anunță investiții în aparatură medicală și noi amenajări la Spitalul Județean Suceava pentru evitarea contaminării și asigurarea continuității asistenței medicale


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, că CJ Suceava continuă alocarea de fonduri pentru Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Astfel, se va asigura finanțarea din bugetul judeţean cu suma de 1.625.587 lei, pentru  mai multe investiții în amenajări, materiale și aparatură necesară.

Se va realiza o reparație capitală pentru extindere și dotarea accesului din spital pentru separarea fluxului  de personal medical pe circuit COVID 19, în valoare de 326.000 lei, vor fi achiziționate opt containere vestiar în valoare de 333.200 lei și două sisteme uscare/perdea aer cald în valoare de 20.468 lei.

„Investiția se referă la realizarea, între secția de primiri urgențe UPU și ambulatoriul spitalului, a unui vestiar – filtru prin care se va realiza echiparea/dezechiparea corecta a personalului medical, astfel încât sa se evite contaminarea, scopul fiind de asigurare a continuității asistenței medicale ținând cont de nevoile populației deservite”, a menționat Flutur.

Totodată vor fi cumpărate trei containere pentru secțiile de Infecțioase și de Anatomie patologică, în valoare totală de 61.880 lei.

Investiții vor fi făcute și în  două ecografe ultraportabil tip laptop, cu sondă S4-1, respectiv cu sondă L12-4, în valoare totală de 136.200 lei, care vor permite evaluarea și diagnosticarea rapidă, la patul pacientului,  13 bucăți sistem de compresie pentru secțiile de Neurologie și ATI, în valoare de 100.555 lei,  pentru profilaxia tromboembolismului venos profund, în special la pacienții imobilizați, terapia de compresie prevenind rănile recurente și crescând rata de vindecare cu 30% – 50% prin scăderea edemului și creșterea fluxului de sânge oxigenat în zona rănii, dar și  o trusă de bronhoscopie rigidă, în valoare de 59.500 lei, necesară pentru extracția corpilor străini traheobronșici în cazul urgențelor majore ORL, trusă ce include bronhoscop rigid, telescop Hopkins, pense optice diferite de extragere corpi străini, canule aspirație.

Totodată se vor cumpăra și 12 umidificatoare pentru ventilație invazivă și non-invazivă, în valoare de 142.800 lei, necesare pentru încălzirea pacienților aflați în hipotermie, două unități mobile pentru decontaminarea aerului din încăperi prin filtrare, în valoare de 142.800 lei, echipament hardware (server) necesar funcționării sistemului Hospital Manager și stocării de baze de date, în valoare de 111.700 lei, cel existent fiind depășit fizic și tehnologic și licențe necesare funcționării noului server și programului Hospital Manager, în valoare totală de 115.013 lei.


Intră acum și în grupul de