Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților îndeamnă clericii și monahii să respecte cu strictețe măsurile pentru prevenirea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2 după ce comandatul Poliției Județene a atras atenția că acestea nu se respectă în special în mediul rural


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a relutat îndemnul către toți clericii și monahii din Eparhie de a respecta cu strictețe măsurile igienico-sanitare și de a intensifica activitățile de prevenire a răspândirii SarsCov2 (Covid19).

Într-un comunicat al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților clericii și monahii sunt atenționați să ia act de o adresă transmisă de Poliția Județeană Suceava în acest sens.

În adresă, comandantul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, comisar șef Adrian Buga, a atras atenția că având în vedere dinamica și contextul epidemiologic actual se impune intensificarea activităților de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2 și a responsabilizarea celor responsabili cu gestionarea acestei probleme.

Mai mult, șeful Poliției Județene Suceava face referire și la actele normative care trebuie adoptate în zona și în incinta lăcașelor de cult și modalitatea de desfășurare a activităților cultelor religioase și reiterează rugămintea de a se respecta întocmai legislația și măsurile de prevenție.

„Personalul clerical are în aceste momente, mai mult ca oricând, un rol puternic de formator de opinie și are capacitatea de a responsabiliza populația cu privire la normele de siguranță sanitară”, a transmis comisar șef Adrian Buga.

El menționează că face aceste solicitări în condițiile în care sunt cazuri recente care indică faptul că, mai ales în mediul rural, astfel de măsuri de prevenție nu sunt respectate iar personalul bisericesc nu manifestă suficientă preocupare față de această problematică, vulnerabilizând comunitățile pe care le deservesc.

Comisarul șef Adrian Buga a exemplificat cu situația înregistrată în 25 octombrie la Câmpulung Moldovenesc, sau Dorna Arini din 10 iulie, cazuri în care polițiștii și jandarmii au aplicat amenzi.

Comandantul IPJ Suceava a cerut Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților să solicite clerului să respecte legea pentru „a grăbi reluarea cât mai curând a stării de normalitate și siguranță sanitară”.


Intră acum și în grupul de