Ministrul Sănătății spune că în județul Suceava capacitatea ATI pentru Covid poate crește cu 20 de paturi la SJU Suceava și cinci paturi la Rădăuți. Alte cinci paturi sunt ținute în rezervă la Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, vineri seara, la Suceava, că a venit să facă o analiză a situației din județ în ceea e privește pandemia și capacitatea de răspuns a unităților spitalicești, în special în ceea ce privește capacitatea ATI.

El a spus că în prezent Suceava este într-o ușoară stabilizare a numărului de cazuri.

„Avem un număr de cazuri crescător ușor de la o zi la alta”, a spus ministrul.

El a arătat că analiza pe capacitatea ATI s-a făcut la spitalele din Suceava, Rădăuți și Fălticeni, arătând că în prezent capacitatea ATI de la SJU Suceava este de 40 de paturi, din  care jumătate pentru patologie Covid și că există posibilitatea de a crește acest număr de paturi cu terapia mobilă cu 12 paturi și alte opt paturi la Secția de Boli infecțioase, cu un suport de cinci paturi la Rădăuți pentru terapie Covid.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru – declarații de presa

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru – declarații de presa la CJ Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 30 octombrie 2020

Tătaru a spus că sunt în județ 30 de paturi în rezervă care pot fi operaționalizate în termen de o săptămână-zece zile.

„Necesarul de dotare există urmând a completa cu numărul de personal”, a spus Tătaru care a menționat că acest lucru se poate face de la Centrul Național de Coordonare a Intervenției.

În ceea ce privește spitalul din Fălticeni, sunt zece paturi pentru patologia obișnuită și cinci paturi în Maternitate și că va rămâne această rezervă strategică de 5 paturi.

„În contextul în care evoluția va fi nefavorabilă vom operaționaliza și aceste cinci paturi pentru terapie-intensivă Covid”, a spus Tătaru.

El a arătat că în județ, simpomatologie medie și severă va fi asigurată la Rădăuți și Suceava cu transferul celor cu simptomatologie medie, spre vindecare, spre spitalele din Gura Humorului, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc.

Tătaru a spus că a remarcat managementul integrat în spitale coordonat de managerul SJU Suceava dr. Alexandru Calancea.

El a declarat că acum este momentul în care componenta medicală și administrația locală pot gestiona această situație.


Intră acum și în grupul de