Polițiștii suceveni au stopat în week-end mai multe petreceri private care se derulau cu încălcarea normelor legale și au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2

Polițiștii suceveni au stopat în week-end mai multe petreceri private desfășurate în județ și au aplicat sute de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Astfel, Poliția Județeană Suceava arată că având în vedere situația epidemiologică actuală, polițiștii, împreună cu ceilalți lucrători din cadrul instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne dar și în colaborare cu reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Teritorial de Muncă au intensificat în acest week-end activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SarsCov2.

Au fost suplimentate patrulele în teren, iar unitățile economice care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente private au fost controlate după ce în prealabil administratorii acestora au fost instruiți cu privire la respectara cadrului legal.

Urmare a acestor activități au fost stopate mai multe evenimente private care se derulau cu încălcarea normelor legale și au fost aplicate peste 300 de sancțiuni contravenționale.

Doar în acest weekend au fost verificate 273 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Totodată, au fost verificate 2055 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și au fost controlate peste 70 de mijloace de transport.

Polițiștii au aplicat 303 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55 din 2020 în valoare de 24.681 lei.

Mai mult, au fost desfășurate la nivelul județului peste 20 de acțiuni punctuale în piețe, târguri și zone aglomerate.

Între evenimentele stopate este o cumătrie din Putna și o petrecere în Dorna Candrenilor.

Astfel, sâmbătă seara la ora 19:40, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în colaborare cu lucrători de poliție din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți au identificat pe raza comunei Putna, sat Gura Putnei, un eveniment organizat, respectiv o cumătrie, la sala unei societăți comerciale.

Polițiștii au intervenit în vederea întreruperii evenimentului, procedându-se la legitimarea tuturor persoanelor prezente, fiind identificate 30 de persoane.

În acest caz s-au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale celor prezenți la eveniment, iar organizatorului i-a fost aplicată separat o sancțiune în valoare de 2500 lei conform Legii 55/2020. Evenimentul a fost întrerupt, iar agenții de poliție au rămas la fața locului până când toată lumea prezentă a plecat.

De asemenea, având în vedere planul de acțiune al Poliției municipiului Vatra Dornei privind modul de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov-2, împreună cu reprezentanți din cadrul DSP Suceava, au fost efectuate verificări la unitățile de cazare de pe raza comunei Dorna Candrenilor.

Cu ocazia controlului efectuat la o pensiune situată pe raza comunei Dorna Candrenilor, sat Poiana Negri, s-a stabilit că în incinta pensiunii se aflau  20 de persoane, din care 14 adulți și 6 copii, care au organizat o petrecere privată.

Administratorul pensiunii a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19, conform Legii 55/2020 – art.65, lit. h. și  s-a procedat la oprirea evenimentului.

Totodată, sâmbătă, între orele 08:00-12:00, s-a organizat şi executat o acţiune pe raza municipiului Suceava, orașului Siret și la târgul auto din Cumpărătura pe linia prevenirii şi combaterii răspândirii infecției cu SARS-COV 2 fiind verificate 12 societăți comerciale și au fost legitimate peste 100 de persoane.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 11 sancțiuni  contravenționale în valoare de 2.500 lei din care 10 în valoare totală de 2.500 lei la Legea 55/2020 și 1 avertsoment la Legea 12/1990.

„Polițiștii recomandă încă o dată să evitați aglomerările de persoane și să vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur. Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante.Multumim tuturor celor care au înțeles că numai  împreună vom reuși să depășim această perioadă”, a transmis Poliția Județeană Suceava.