108 persoane au decedat anul trecut pe drumurile din judet, in urma accidentelor


Intră acum și în grupul de

Bilanţul activităţii Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava este unul sumbru pentru anul care a trecut. Potrivit şefului Serviciului, comisar şef de poliţie Laurenţiu Hermeniuc, în anul 2009, pe reţeaua de drumuri publice a judeţului, s-au produs 373 accidente grave cu 22 mai multe ca anul precedent, soldate cu 108 persoane decedate, cu 8 mai multe ca în 2008 şi 314 rănite grav, cu două mai multe. Demn de remarcat este faptul că un număr de 53 accidente grave soldate cu 12 morţi şi 47 răniţi grav, s-au produs pe fondul consumului de băuturi alcoolice, iar în cazul altor 14 accidente grave soldate cu 7 morţi şi 9 răniţi grav, persoanele implicate în calitate de conducători auto nu deţineau permis de conducere.

„Indisciplina pietonilor a fost, ca şi în anii anteriori ca pondere, a doua cauză de producere a accidentelor în această perioadă. Lipsa trotuarelor şi în general a amenajărilor specifice, pentru circulaţia pietonilor, a favorizat implicarea acestora în accidente, în special pe drumurile naţionale. Estimăm, în cazul construirii de trotuare pe raza localităţilor din judeţ, traversate de drumurile naţionale o reducere – în perspectivă – a numărului şi consecinţelor accidentelor de acest tip cu minim 25 %”, precizează comisarul-şef Hermeniuc.

În anul 2009 cele mai multe accidente s-au înregistrat pe raza comunelor: Dărmăneşti – 7 accidente, 7 decedaţi, 4 răniţi grav; Forăşti – 7 accidente, 6 decedaţi, 5 răniţi grav; Ilişeşti – 4 accidente, 6 decedaţi, 0 răniţi grav; Cornu Luncii – 7 accidente, 2 decedaţi, 6 răniţi grav; Pătrăuţi – 6 accidente, 4 decedaţi, 2 răniţi grav; Vatra Moldoviţei – 6 accidente, 3 decedaţi, 3 răniţi grav.


Intră acum și în grupul de