Noul protoiereu de Rădăuți este preotul Ionel Constantin Maloș de la Parohia Sf. Gheorghe Vicovu de Sus (Laura)

Comisia desemnată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic pentru a susține interviul cu candidații desemnați de către preoții din Protopopiatul Rădăuți spre a ocupa funcția de protopop a decis, luni, în urma interviurilor să îl desemneze pe preotul Ionel Constantin Maloș pentru această funcție .

Comisia a fost alcătuită din Preasfințitul Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în calitate de președinte, protos. Paraschiv Dabija, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților în funcția de vicepreședinte, arhim. Melchisedec Velnic și preoții Ilișoi Viorel și Dimitrie Horga, membri.

În fața comisiei de analiză și-au prezentat planul de activitate propus preotul Molea Traian de la Parohia Sf. Ioan Botezătorul Sucevița, preotul Maloș Ionel Constantin de la Parohia Sf. Gheorghe Vicovu de Sus (Laura) și preotul Calancea Vasile Iustin – Parohia Sf. Arh. Mihail și Gavriil Rădăuți

Cei trei candidați și-au prezentat activitatea desfășurată până în prezent și și-au expus viziunea proprie cu privire la modul de acțiune din funcția de protoiereu și planul de măsuri ce se impun pentru obținerea rezultatelor dorite.

Membrii comisiei au urmărit maturitatea în gândire,  coerența planului de activitate și diversitatea acțiunilor propuse, puterea de sinteză în expunere și în aprecierea situației reale existente, entuziasmul în susținerea celor dorite și capacitatea de implicare a părinților din protopopiat.

Având în vedere modul în care s-au prezentat candidații, desemnarea unui câștigător a fost o sarcină asumată de către comisie, cu regretul că nu pot fi folosiți toți trei în administrație.

În urma deliberării, a fost propus Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, spre aprobare, Pr. Maloș Ionel Constantin, de la Parohia Sf. Gheorghe Vicovu de Sus (Laura).

Chiriarhul, în fața comisiei și a celor trei candidați, l-a desemnat pe părintele Ionel Constantin Maloș ca protoiereu al Protopopiatului Rădăuți binecuvântându-l, urându-i înțelepciune și spor în noua ascultare.