Traian Andronachi: Proiectul tehnic și avizul DSP pentru un nou corp de spital la Rădăuți finanțat prin campania lui Ștefan Mandachi obținute în mai puțin de 30 de zile. Investiția poate fi finalizată în 60 de zile de la predarea terenului și a fundației betonate.


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi, a anunțat, marți, că în mai puțin de 30 de zile de la lansarea proiectului „1 centimetru de spital” pentru construcția unui nou corp de spital la Rădăuți destinat bolilor infecțioase a fost realizat și proiectul tehnic și s-a obținut și avizul DSP Suceava.

Andronachi a explicat că plecând de la creșterea alarmantă a numărului de cazuri Covid 19 raportat la insuficientă paturilor estimate pentru a trata această patologie, Spitalul Municipal Rădăuți a solicitat sprijin fundației domnului Ștefan Mandachi în vederea susținerii potențiale a acestui demers.

El a spus că în data de 07 octombrie, în urma discuțiilor purtate și a vizitei din teren a lui Ștefan Mandachi, a fost primit acceptul demarării acestui ambițios proiect de anvergură, respectiv construcția unei clădiri cu 42 de paturi având această destinație, iar ulterior, după eradicarea acestei pandemii, clădirea să fie destinată patologiei de Boli Infecțioase.

Fondurile pentru această investiție provin din campania ”1cm de autostradă” inițiată de Ștefan Mandachi, donații care au fost gestionate în conturile Crucea Roș̦ie Suceava și Asociația Studenților mediciniști din Iași, respectiv aproximativ 500.000 euro.

Restul banilor pentru dotare vor fi obținuți printr-o campanie distinctă, denumită ”1CMspital” care vor fi obținuți printr-o strângere de fonduri inițiată de ”Asociația umanitară Jeni Mandachi” pe site-ul www.1cmspital.ro.

„În mai puțin de 30 de zile de la discuții, cu sprijinul firmei de proiectare „Bohemia Construct” din Rădăuți, s-a finalizat și Proiectul Tehnic al viitoarei clădiri. DSP-ul de asemenea a răspuns extrem de prompt dând avizul favorabil viitoarei construcții, după ce a analizat documentația pe care am depus-o”, a menționat managerul Spitalului Municipal Rădăuți.

El a adăugat că pentru a se putea începe lucrarea efectivă, având în vedere că certificatul de urbanism a fost eliberat și contând pe sprijinul municipalității Rădăuți, crede că investiția ce va fi suportată financiar de campania ”1cm de autostradă” și fundația lui Ștefan Mandachi – 1cmspital.ro- poate fi efectuată într-un termen de 60 de zile de la predarea terenului și a fundației betonate.

„Pentru a demara construcția atât de necesară, trebuie că UAT- Rădăuți să pună la dispoziție terenul care a fost identificat și pentru care s-a eliberat certificatul de urbanism, ceea ce presupune asigurarea fondurilor privind demolarea actualei construcții existente pe acel teren (un fost grajd) și pentru turnarea fundației betonate pe care se va edifica construcția”, a precizat Andronachi.

El și-a exprimat toată încrederea că actuala conducere a Primăriei Rădăuți va sprijini cu toată forța aceste demersuri și va asigura în cel mai scurt timp și fondurile necesare în ceea ce privește demolarea și turnarea fundației.

„Cu încredere în Dumnezeu și cu mulțumire față de toți cei implicați sperăm ca acest proiect să fie finalizat cât mai repede posibil”, a conchis Traian Andronachi.


Intră acum și în grupul de