Primarul Ion Lungu avertizează că există riscul intrării Sucevei din nou în carantină și face un nou apel sucevenilor să respecte măsurile de protecție sanitară: Crește numărul de cazuri progresiv în fiecare zi//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut, miercuri, un apel către suceveni să respecte măsurile de protecție sanitară pentru că există riscul ca municipiul să intre din nou în carantină la începutul lunii decembrie.

Într-un apel făcut către suceveni, primarul a arătat că situația din municipiu privind evoluția pandemiei nu este în direcția bună.

„Dragi suceveni, de la sfârșitul săptămânii trecute am intrat în „scenariul roșu”. Crește numărul de cazuri progresiv în fiecare zi. Ieri am ajuns la 3,31 de cazuri active la mia de locuitori. Dacă continuăm așa avem toate șansele să ajungem la începutul lunii decembrie la șase cazuri active la mia de locuitori când se poate pune problema de intrare în carantină conform precizărilor Comitetului Național pentru Situații de Urgență”, a spus Lungu.

Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 3 noiembrie 2020

El a arătat că în ceea ce privește situația școlară, potrivit prevederilor legale, consiliile de adminisrație ale școlilor să propună scenariile pentru următoarele 14 zile în funcție de cazuistica la fiecare școală, așa cum s-a întâmplat în municipiu.

„Fac un apel din nou la dumneavoastră să respectăm regulile pentru această epidemie, purtatul măștii în primul rând în spațiile închise, deschise, pe stradă, în spații aglomerate, în birouri. Să păstrăm distanța socială și igiena personală. Cu riscul de a deveni insuportabil, de a fi înjurat pe rețelele de socializare voi face tot ce pot să limităm răspândirea acestui virus și nu în ultimul rând să salvăm cât mai multe vieți omenești”, a spus primarul.

„Pierdem oameni dragi în orașul nostru aproape în fiecare zi. Niște oameni iresponsabili ne trimit la constituție că nu respectăm drepturile și libertățile cetățenilor. Aici discutăm de viață și de moarte. Vă implor dragi suceveni să respectăm regulile, să ajutăm indirect cadrele medicale din spital care sunt epuizate în urma bătăliei pe care o duc cu acest virus nemilos de peste jumătate de an. Doamne, ajută-ne să trecem de această perioadă grea din viața orașului nostru!”, a încheiat Ion Lungu mesajul către suceveni.


Intră acum și în grupul de