Numărul cazurilor active de Covid-19 în județul Suceava a urcat la 1.577 în 104 localități după ce 212 suceveni au fost confirmați cu Covid-19 din 686 teste efectuate în ultimele 24 de ore. Alți 1.175 suceveni se află în carantină sau izolare


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat că miercuri în județul Suceava sunt 1.577 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție, față de 1.556 câte erau acum o zi.

Sursa citată precizează că potrivit distribuției cazurilor Covid-19 pe localități, din cele 114 localități sucevene 10 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 10 au câte un caz în evoluție, 38 au sub cinci cazuri în evoluție, 22 au sub zece cazuri în evoluție iar 34 au peste zece cazuri în evoluție.

În același timp, în carantină se află 862 suceveni, iar în izolare 313. Totodată, numărul total de persoane testate până în prezent este de 73.454 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 686 persoane, iar potrivit GCS, în 212 de cazuri s-a confirmat infecția cu noul coronavirus.

Totodată, forțele de ordine au verificat, în cursul zilei de 3 noiembrie, 1.132 de persoane și 114 de societăți comerciale privind respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Astfel, au fost aplicate 119 sancțiuni în valoare de 7.000 lei.

În contextul creșterii numărului de cazuri în județul Suceava în ultimele 24 ore, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, subliniază că eforturile noastre de acum se concentrează pe aplatizarea acestei noi curbe, cu mult mai periculoase, și care pune presiune enormă pe sistemul sanitar. Însă rezolvarea nu este în primul rând în spitale, ci la fiecare dintre noi, prin prevenție: purtarea măștii, respectarea distanței și aplicarea normelor de igienă. ”Este o realitate pe care trebuie să o acceptăm și să o înțelegem, aceea că în lipsa sprijinului cetățenilor, orice măsură  adoptată  de către autorități nu va conduce automat la depășirea acestei perioade dificile. Doar printr-un efort comun putem să revenim la un moment dat, și ne-am dori cât mai repede, la viețile noastre normale. Adresez mulțumiri și pe această cale tuturor sucevenilor care respectă regulile sanitare și măsurile de prevenție!”, a declarat prefectul.


Intră acum și în grupul de