Prefectura Suceava avertizează că există riscul carantinării unor localități din județ dacă nu se respectă măsurile de protecție și transmite celor care nu cred în acest virus că medicii sunt epuizați și nu mai au locuri în spitale pentru a trata pacienții


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a transmis, joi, un mesaj de conștientizare din partea populației județului privind evoluția epidemiei cu noul coronavirus arătând că este nevoie de respectarea măsurilor sanitare de protecție inclusiv pentru a proteja medicii din prima linie care sunt epuizați, nu mai au locuri în spitale și nu mai pot oferi îngrijirea medicală necesară.

„Observăm că în ultima perioadă se pune tot mai des întrebarea de ce trebuie să purtăm masca de protecție, să păstrăm distanța, să respectăm măsurile sanitare stabilite de către specialiștii în boli infecțioase. Dincolo de toate motivele exprimate până acum, trebuie să ne gandim și la protecția medicilor din prima linie!”, a transmis Prefectura Suceava printr-un comunicat.

Mai mult, se arată că medicii care se află în prima linie a luptei încă din luna martie trebuie să fie protejați pentru că sunt epuizați, nu mai au locuri în spitale pentru a trata pacienții, nu mai pot oferi îngrijirea medicală de care este nevoie și că se poate sta departe de spitale doar respectând regulile.

„Tuturor celor care comentează regulile, care caută vinovați, conspiraționiștilor, negaționiștilor, le recomandăm să reflecteze la aceste lucruri și să respecte regulile în vigoare”, a transmis Prefectura.

Totodată, se subliniază că pe măsură ce incidența cumulată a cazurilor va depăși 3 la mia de locuitori, autoritățile județene vor fi nevoite să aplice măsuri restrictive care pot duce inclusiv la impunerea carantinei.

„Considerăm că pentru perioada ce urmează cu toții trebuie să dăm dovadă de cea mai mare responsabilitate, să fim riguroși în ceea ce privește respectarea regulilor sanitare în vigoare, numai așa vom putea evita o carantinare a unor localități din județ. Doar împreună vom reuși să păstrăm Suceava sănătoasă!”, se arată în comunicatul Prefecturii Suceava.


Intră acum și în grupul de