Concurs columbofil si la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În vara acestui an, judeţul Suceava are toate şansele să se înscrie în rândul celor care găzduiesc concursuri columbofile. Propunerea a fost lansată pe parcursul zilei de miercuri chiar de şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, Petrea Dulgheru.

Acesta a propus organizarea unui concurs de specialitate şi în judeţul nostru, după ce marele premiu al concursurilor columbofile a ajuns în Suceava prin grija crescătorului Mircea Bilius. De altfel, acesta a fost recompensat pentru eforturile depuse, de către Colegiul Medicilor Veterinari, cu o cupă special concepută pentru activitatea de o viaţă depusă în slujba porumbeilor călători.

Potrivit conducerii DSVSA, concursul ar urma să fie unul de viteză şi să se desfăşoare pe distanţa Vatra Dornei – Suceava, traseu care însumează circa 110 km.

Până în momentul de faţă, nu se ştie cu exactitate dacă etapa din Suceava va fi înscrisă în rândul competiţiilor oficiale, dar s-au început activităţile pentru stabilirea cu exactitate a regulamentului de desfăşurare şi mai ales pentru identificarea premiilor ce vor fi puse la bătaie.


Intră acum și în grupul de