Concurs columbofil si la Suceava (VIDEO)

În vara acestui an, judeţul Suceava are toate şansele să se înscrie în rândul celor care găzduiesc concursuri columbofile. Propunerea a fost lansată pe parcursul zilei de miercuri chiar de şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, Petrea Dulgheru.

Acesta a propus organizarea unui concurs de specialitate şi în judeţul nostru, după ce marele premiu al concursurilor columbofile a ajuns în Suceava prin grija crescătorului Mircea Bilius. De altfel, acesta a fost recompensat pentru eforturile depuse, de către Colegiul Medicilor Veterinari, cu o cupă special concepută pentru activitatea de o viaţă depusă în slujba porumbeilor călători.

Potrivit conducerii DSVSA, concursul ar urma să fie unul de viteză şi să se desfăşoare pe distanţa Vatra Dornei – Suceava, traseu care însumează circa 110 km.

Până în momentul de faţă, nu se ştie cu exactitate dacă etapa din Suceava va fi înscrisă în rândul competiţiilor oficiale, dar s-au început activităţile pentru stabilirea cu exactitate a regulamentului de desfăşurare şi mai ales pentru identificarea premiilor ce vor fi puse la bătaie.

loading...