Prefectura Suceava anunță intensificarea controalelor în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun privind respectarea măsurilor sanitare. În ultimele 24 de ore polițiștii au constatat o infracțiune de zădărnicire a combaterii bolilor și au aplicat și 97 de amenzi


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Suceava, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, au fost verificate 866 persoane, cu privire  la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și 130 societăți comerciale.

În urma controalelor a fost constatată o infracțiune de combaterea zadarnicirii bolilor și  au fost aplicate 97 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3500 lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.

„Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2”, arată Prefectura Suceava.

Totodată, Prefectura Suceava solicită cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, CARE NE POT PROTEJA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU:

•             să evităm locurile aglomerate, păstrând distanțarea fizică,

•             să purtăm masca.

•             să ne spălăm des mâinile.

       La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

       La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19.


Intră acum și în grupul de