Flutur solicită primarilor care au piețe agroalimentare în localități să amenajeze de urgență piețe volante și dezaprobă discursul unor politicieni care se opun oricărei măsuri menite să reducă răspândirea pandemiei


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat tuturor primarilor localităţilor din judeţul Suceava care au pieţe agroalimentare să amenajeze de urgenţă piețe volante în spații deschise pentru producătorii autohtoni.

Gheorghe Flutur spus că deja a discutat cu fiecare dintre primari pentru a lua de urgenţă aceste măsuri şi pentru a se organiza astfel de pieţe și unde să fie luate toate măsurile pentru respectarea regulilor impuse de autorităţi în vederea limitării răspândirii noului coronavirus.

„Pe cât posibil aceste spaţii deschise trebuie să fie amenajate în apropierea actualelor pieţe închise, pentru a asigura în continuare vânzarea produselor agricole ale producătorilor autohtoni, dar şi pentru a da posibilitatea cumpărătorilor să achiziţioneze astfel de produse”, a spus Flutur.

El a menționat că din discuţiile avute, a văzut că există toată disponibilitatea din partea primarilor pentru amenajarea acestor spaţii, chiar în acest week-end pentru că trebuie să fie redus la maximum riscul infectării cu noul coronavirus, dar în acelaşi timp trebuie să se asigure desfacerea mărfii producătorilor autohtoni, iar populaţia să poată achiziţiona aceste produse.

„Dezaprob discursul de campanie electorală a unor politicieni care se opun la orice măsură menită să reducă răspândirea pandemiei și care speculează demagogic şi populist actuala situaţie în speranţa că vor obţine voturi la alegerile din 6 decembrie. Populaţia înţelege cel mai bine aceste lucruri, iar administraţia locală liberală este pregătită să ia toate măsurile pentru asigurarea sănătăţii populație”, arată Flutur.

El a menționat că în cursul zilei de sâmbătă a vorbit cu premierul Ludovic Orban despre soluțiile care trebuie luate pentru a rezolva atât problema siguranței sanitare, cât şi pentru a da posibilitatea valorificării produselor alimentare ale producătorilor autohtoni.


Intră acum și în grupul de