FOTO // Primarul Ion Lungu spune că Bazarul Suceava și toate piețele din municipiu rămân deschise. El a anunțat că se vor organiza și piețe volante pentru producătorii autohtoni în mai multe zone din Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a vizitat luni dimineață piețele în care mesele au fost relocate în aer liber, respectiv Piața Burdujeni și Piața Centrală.

Potrivit primarului, piețele funcționează în condiții normale, iar toate persoanele fizice și agenții economici care au contracte vor putea vinde pe mesele amplasate în aer liber.

„În municipiul Suceava nu sunt piețe închise”, a ținut să precizeze Ion Lungu.

„Facem un sacrificiu pentru a putea reduce numărul de cazuri cu infectări pozitive în orașul nostru: mai puține persoane la Spital, mai puține cazuri la ATI, mai puține persoane decedate,” a declarat Lungu în același context.

El a explicat că în piețele închise există un risc destul de mare de a se infecta persoanele în vârstă, care sunt majoritare atât în rândul cumpărătorilor, cât și în rândul vânzătorilor.

Prin urmare, Piața George Enescu funcționează în aer liber, piața En-gross de asemenea funcționează. Mai mult decât atât, Lungu a precizat că în perioada următoare va fi deschisă și Piața Ițcani.

De asemenea, primarul a menționat că la sfârșitul săptămânii se vor organiza piețe volante în Zona Centrală pe esplanadă, în cartierul Burdujeni – zona Moldova, în cartierul Obcini – zona Premier unde vor putea să își vândă produsele producătorii autohtoni.

„Dragi suceveni! Să facem tot ce trebuie să limităm extinderea acestui virus nemilos!”, a subliniat Lungu.


Intră acum și în grupul de