Camion de 50.000 euro, indisponibilizat după ce a fost folosit pentru un transport ilegal de peste 20 mc de material lemnos în județul Suceava. Șoferul este cercetat penal, iar lemnul a fost confiscat


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, sâmbătă noaptea, un transport ilegal de material lemnos, efectuat în baza unui aviz de însoțire expirat. Din moment ce inventarierea încărcăturii a fost efectuată abia luni, tot atunci au fost luate și măsurile ce se impun.

Inițial, camionul a fost oprit vineri, la ora 23:15, pe DC 11 din satul Fântâna Mare. Vehiculul, condus de un sucevean de 36 ani, nu era încărcat, dar omologat pentru transport de bușteni, fiind prevăzut în acest sens cu macara hidraulică pentru încărcare.

Imagine ilustrativă

Tot atunci, polițiștii au verificat în aplicația iwood tracking numărul de înmatriculare, iar aplicația a afișat două coduri, ultimul fiind din data de 06.11.2020, de la ora 21:03:46, pentru avizul emis de către o firmă pentru un volum de 19,14 mc lemn rotund brad, generat din jud. Neamț, localitatea Agapia, având ca punct de descărcare un depozit deținut de aceeași firmă, la Slatina.

Astfel, polițiștii au avertizat șoferul să nu încerce efectuarea unei noi curse cu avizul care tocmai a fost interogat.

Cu toate acestea, peste câteva ore, adică sâmbătă, la 01:30, camionul a fost oprit din nou, în zona ”Stibina” pe E85, din direcția Vadu Moldovei.

De data aceasta, camionul era încărcat cu material lemnos, iar suceveanul a prezentat pentru control avizul de însoțire menționat anterior.

Ulterior, camionul a fost predat în custodia Ocolului Silvic Fălticeni. Apoi, în data de 9 noiembrie, reprezentanții Ocolului Silvic Fălticeni au stabilit că în camion erau 21,03 mc lemn lucru gater specia Brad.

Prin urmare, suceveanul este cercetat penal pentru ”transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10m3, neînsoțite de documente specifice de transport”.

Pe lângă asta, materialul lemnos în volum de 21,03 m3 și în valoare de 6.119,73 a fost predat în custodia Ocolului Silvic Fălticeni, iar camionul în valoare de 50.000 euro a fost indisponibilizat.


Intră acum și în grupul de