Actorul sucevean Vladimir Găitan a încetat din viață


Intră acum și în grupul de

Actorul sucevean Vladimir Găitan, a încetat, marți, din viață la vârsta de 73 de ani.

El suferea de circa 30 de ani de cancer limfatic.

Vladimir Găitan s-a născut în  2 februarie 1947, la Suceava, iar în anul 2008 i s-a conferit titlul de Cetățean de Onoare al județului Suceava.

În toamna anului trecut, Vladimir Găitan a participat, în organizarea Asociației Fălticeni Cultural, la mai multe întâlniri de suflet în localități ale județului Suceava.

Absolvent al Institutului de Teatru și Artă Cinematografică, Vladimir Gaitan a debutat în cinematografie pe vremea cand era încă student, în Reconstituirea, în regia lui Lucian Pintilie.

El a devenit ulterior unul dintre cei mai solicitati actori, jucând în producții precum Ultima noapte de dragoste (1979), Duelul (1981), Năpasta (1982), Întunecare (1985), Oglinda (1993), Omul zilei (1997), 15 (2005), Femeia visurilor (2005).

Dupa Revolutie, Găitan a devenit interesat de managementul instituțiilor culturale, iar în 2001 a devenit director al Teatrului Nottara.

În ultimii ani a activat în teatru, televiziune și în seriale tv.

Actorul Vladimir Găitan a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”


Intră acum și în grupul de