Gheorghe Flutur după trecerea la cele veșnice a actorului Vladimir Găitan: A excelat în rolul de ambasador al Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis un mesaj de condoleanțe familiei marelui actor Vladimir Găitan la trecerea la cele veșnice a acestuia, la vârsta de 73 de ani. Gheorghe Flutur a spus că în întreaga sa activitate, Vladimir Găitan, a excelat în rolul de ambasador al Bucovinei. „Vladimir Găitan a fost tunul dintre cei mai mari actori pe care i-a avut România și a fost întotdeauna apropiat de județul Suceava, de Bucovina. Prin tot ceea ce a făcut a contribuit consistent la îmbogățirea zestrei culturale a Bucovinei”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava.

În primul mandat de șef al administrației județene al lui Gheorghe Flutur, Vladimir Găitan a fost distins, în anul 2008, cu titlul de Cetățean de Onoare al județului Suceava. Gheorghe Flutur i-a înmânat diploma marelui actor Vladimir Găitan în data de 28 noiembrie 2008, pe scena de pe esplanada Casei de Cultură a Sucevei, în cadrul unei ședințe solemne de Ziua Bucovinei.

Vladimir Găitan s-a născut la 2 februarie 1947, la Suceava, el absolvind, în 1970, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică – secţia Actorie, clasa profesorilor George Carabin şi Elena Negreanu. A debutat în cinematografie în 1969, graţie filmului „Reconstituirea“ (regia Lucian Pintilie), în care a jucat alături de George Mihăiţă, colegul său de la Teatrul de Comedie.


Intră acum și în grupul de