Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților precizează că firma pe care a înființat-o este pentru pelerinaje și în secundar pentru asigurări. În trecut Arhiepiscopia a avut un fond de întrajutorare care era folosit în caz de calamități


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că firma pe care a înființat-o recent ASR Bucovina SRL despre care News Bucovina a informat, are ca obiect de activitate principal pelerinajele, iar în secundar cea de asigurări.

În comunicat se arată că prin Statutul și Regulamentul pentru Organizarea și Administrarea Bunurilor Parohiale, fiecare reprezentant al unității de cult are obligația să asigure imobilele care aparțin unităților de cult, iar în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a funcționat în trecut, un fond de asigurare (întrajutorare), care era folosit în caz de calamități.

În anul 2019, unități de cult din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în majoritate, au încheiat polițe de asigurare cu o firmă, în condiții avantajoase.

Totodată, din anul 2020, s-a creat un serviciu intern pentru a identifica firmele cu ofertele cele mai avantajoase, astfel a fost înființată firma A.S.R. Bucovina, având ca obiect principal de activitate pelerinaje, iar secundar, de asigurare, precizează sursa citată.

„Această firmă a identificat oferta cea mai avantajoasă, negociind în numele tuturor unităților de cult din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, astfel, unii brokeri de asigurare nu au mai putut încheia polițe în aceleași condiții, de aici și nemulțumirea”, se arată în comunicat.

În ceea ce privește statutul firmei, A.S.R. Bucovina S.R.L., nou înființată, a preluat activități cu scop economic, dar până la plafonul de încasări de 300.000 RON, va fi neplătitoare de TVA, conform Codului fiscal, art. 316, se menționează în comunicat.


Intră acum și în grupul de