Coeficientul de infectare în municipiul Suceava a ajuns la 3,82 la mie, în Vatra Dornei la 4,22, iar în Rădăuți la 4.01. Cea mai mare rată de infectare este în Solca cu 20,23 la mia de locuitori


Intră acum și în grupul de

Coeficientul cumulat la 14 zile de infectare a ajuns, sâmbătă, în municipiul Suceava la 3,82 la mia de locuitori.

Potrivit datelor comunicate de Prefectura Suceava, cea mai mare rată cumulată de infectare este în Solca, cu 20,23 la mia de locuitori cu tot cu cazurile din focar, și de 3,37 la mie fără aceste cazuri.

În Rădăuți rata este de 4,01, iar la Vatra Dornei de 4,22 la mie.

Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19, Instituția Prefectului Județul Suceava  solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/ dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.

Purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!

La linia telefonică TelVerde 0800 800 165, cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/ sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/ sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.


Intră acum și în grupul de