O sută de mii de exemplare din Noul Testament vor fi distribuite gratuit de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților prin programul „Nicio casă fără Noul Testament”


Intră acum și în grupul de

Un număr de 100.000 de exemplare din Noul Testament vor fi distribuite de preoții din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților sucevenilor prin programul Nicio casă fără Noul Testament, inițiat de Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Programul „Nicio casă fără Noul Testament” se implementează cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, scopul acestui program este de a reaminti fiecărui credincios datoria morală şi de conştiinţă de a citi Sfânta Scriptură, având în vedere rolul acesteia în formarea duhovnicească a credincioşilor, pornind de la cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur care spune că: mai lesne este să se stingă Soarele decât să treacă cuvintele Domnului nostru şi că Sfânta Scriptură este de la Dumnezeu şi o califică drept adevăr capital, dogmă esenţială şi fundamentală pe care n-ar trebui s-o uite niciodată savanţii, interpreţii şi lingviştii.

Mai mult, se menționează că creştinii care citesc Sfânta Scriptură construiesc mai multă comuniune între ei, realizează o legătură mai intensă cu Dumnezeu.

„Biserica de zid este simbolul bisericii duhovniceşti din sufletul nostru, iar acest simbol trebuie permanent însufleţit și hrănit prin citirea Cuvântului Sfintei Scripturi”, subliniază Arhiepiscopia.

„În împlinirea acestui scop, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin purtarea de grijă a slujitorilor tuturor unităților de cult din cuprinsul ei, va distribui în mod gratuit 100.000 exemplare ale Noului Testament cu Psalmii, ediția 2018, Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române”, se precizează în comunicat.


Intră acum și în grupul de