Acasă Actualitate Gospodariile care au ars anul trecut ar fi putut constitui un sat...

Gospodariile care au ars anul trecut ar fi putut constitui un sat intreg (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

De la începutul acestui an, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava au intervenit deja la 19 incendii, din care 18 la gospodăriile populaţie, 12 având drept cauză coşul de fum. Şeful ISU „Bucovina” Suceava, colonel Ion Burlui, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că mulţi cetăţeni folosesc improvizaţii, astfel că recent la un incendiu au constatat că în loc de coş de fum cetăţenii aveau pus un burlan folosit pentru evacuarea gazelor la centralele termice, acesta topindu-se din cauza jarului.

Acesta a precizat că situaţia privind incendiile este una destul de alarmantă.
„La nivel naţional. Pe anul 2009, judeţul Suceava se situează pe locul 18 în ceea ce priveşte intervenţiile la incendii. Astfel dintr-un total de 15.760 de incendii pe ţară, ISU Suceava a intervenit la 478. Din acest număr 207 au fost la locuinţele cetăţeneşti şi 81 la anexe. Dacă le-am aduna pe toate, am forma o localitate, la nivel de sat”, a spus colonelul Burlui.



Potrivit acestuia, statistica incendiilor arată că în judeţul Suceava, anual, în medie, 28 la sută se produc la gospodăriile cetăţeneşti au loc ca urmare a coşurilor de fum defecte sau necurăţate.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version