Romanul „Bibliotecarul Infernului” scris de suceveanul Constantin Severin, a primit distincția de Cartea Anului: Este una dintre cele mai tulburătoare cărți scrisă în ultimii ani în România

Romanul „Bibliotecarul Infernului” scris de suceveanul Constantin Severin a fost distins, marți, de filiala Bacău a Uniunii Scriitorilor din România cu premiul Cartea Anului 2019 la categoria proză.

Juriul filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România care a decis premiile a fost prezidat de Adrian Dinu Rachieru, iar membri au fost Grigore Codrescu, Gheorghe Iorga, Petre Isachi și Cristina Ștefan.

Potrivit publicistului și scriitorului ieșean Paul Gorban, acest roman este una dintre cele mai tulburătoare cărți scrisă în ultimii ani în România.

„Prozator profund, cu o imagistică bogată, cu o tehnică proaspătă care stârnește interesul lecturii, Constantin Severin aduce în față lectorilor săi o poveste captivantă, în care ne putem regăși fiecare. Obsesiile culturale, cele carnale, cele sociale, precum și cele mentale ale personajului principal ne fac să trăim cu intensitate fiecare pagină a acestei cărți, cu atât mai mult cu cât ai mereu senzația că din cititor poți deveni treptat un personaj al romanului. Bibliotecarul Infernului este una dintre cele mai tulburătoare cărți scrisă în ultimii ani în România, iar asta nu face decât să recunoaștem vocația autentică a lui Constantin Severin, prozator, poet si artist vizual pe care istoria literară nu îl mai poate ignoră”, a apreciat Paul Gorban