Incep probele la centrala de cogenerare din Radauti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Centralele de cogenerare din Rădăuţi, Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc, construite prin proiectul judeţean de utilităţi urmează să producă energie electrică necesară consumului din aceste oraşe, a declarat, marţi, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Flutur a spus într-o conferinţă de presă că urmează să înceapă probele privind producerea de agent termic şi energie electrică la centrala de cogenerare din Rădăuţi, arătând că acesta va produce 7 MWh, suficientă pentru consumul din acest oraş.

El a adăugat că centralele de cogenerare din Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc vor produce fiecare câte 4,2 MWh.

Flutur a spus că pentru punerea în funcţiune a celor turbinelor vor trebui schimbaţi rulmenţii întrucât aceştia s-au deteriorat din cauză că nu au fost folosiţi de la instalarea centralelor.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că Transgaz va continua lucrările de construcţii la magistrala de gaze naturale până la Vatra Dornei şi că în Legea bugetului de stat au fost prevăzute sumele necesare.

El a mai anunţat că proiectul „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene” va fi experitizat de o firmă care va fi stabilită în urma unei licitaţii.

Expertiza va fi făcută atât din punct de vedere tehnic, juridic, dar şi economic.


Intră acum și în grupul de