DSP Suceava a întocmit până acum 11.000 de anchete epidemiologice persoanelor carantinate sau diagnosticate cu Covid-19, iar toate informațiile sunt centralezate într-o bază de date


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a informat joi că, la nivelul județului Suceava până în acest moment s-au efectuat aproximativ 11.000 de anchete epidemiologice și se află în derulare anchetele pacienților pozitivi din ultimele 72 de ore.

În urma anchetelor epidemiologice sunt stabiliți contacții direcți ai cazurilor confirmate cu SARS-COV-2. Informațiile despre persoanele izolate/carantinate sunt introduse în baza de date care este transmisă zilnic către Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Suceava. Sunt trei persoane din cadrul DSP Suceava care se ocupă de centralizarea persoanelor aflate în izolare sau carantină.

Prefectura Suceava precizează că aceste măsuri au fost luate ca urmare solicitării Prim-ministrului României, Ludovic Orban, transmisă în cadrul videoconferinței din data de 12 noiembrie 2020, cu privire la creșterea capacității direcțiilor de sănătate publică.

Pe lângă asta, la nivelul DSP Suceava a fost desemnat un medic care să monitorizeze persoanele aflate în izolare/carantină și care nu sunt înscriși la medicul de familie.

Totodată au fost dispuse măsuri de îmbunătățire a activității de realizare a anchetelor epidemiologice implementate la nivelul DSP Suceava:

  • instruirea periodică a personalului care realizează anchetele epidemiologice cu modificările legislative apărute.
  • repartizarea zilnică a anchetelor epidemiologice și verificarea efectuării acestora la finalul zilei.
  • cooptarea și a altor voluntari/personal delegat din cadrul altor instituții, în cazul în care numărul de anchete depășește posibilitățile de efectuare a acestora în timp util.
  • organizarea activității de Call-Center la nivelul instituției, de luni până duminică între orele 8:00-20:00, cu 5 posturi telefonice, activitate asigurată zilnic de 5 medici/asistenți medicali delegați de la cabinetele medicale școlare.

Intră acum și în grupul de