Gheorghe Flutur anunță alocări de fonduri pentru SJU Suceava necesare pentru dotări la Laboratorul de Medicină Nucleară și la secția ATI, dar și sporuri pentru personalul UPU și ATI

Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va primi un nou sprijin financiar din partea Consiliului Județean Suceava pentru lupta împotriva noului coronavirus, a anunțat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, în prima ședință a CJ Suceava se va propune aprobarea suplimentării cu suma de 215.806 lei a transferurilor de capital destinate Spitalului Județean Suceava.

Flutur a explicat că suma va fi folosită pentru achiziționarea de dotări pentru Laboratorul de Medicină Nucleară, respectiv cinci coșuri ecranate cu plumb pentru deșeuri radioactive, două panouri mobile de radioprotecție și un bloc de fierbere pentru substanțe radioactive.

La acestea se adaugă două pompe de nutriție și două pompe de perfuzie rapidă pentru secția de anestezie și terapie intensivă, dispozitive pentru prepararea radiofarmaceuticelor, dar și un program antivirus pentru asigurarea securității informațiilor la nivelul spitalului.

În documentația înaintată de Spitalul Județean este menționată și aprobarea acordării de sporuri pentru condiții de muncă deosebit de periculoase pentru personalul medical de la Unitatea de Primire a Urgențelor și de la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean Suceava. „Este vorba despre un sprijin financiar pentru cei care se află în prima linie a luptei cu noul coronavirus. Iar creșterea de sporturi este cuprinsă de la 50- 55% la 85%”, a declarat președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a menționat că de aceste sporuri vor beneficia medicii, asistenții și infirmierii de la secția ATI și unitatea de primire a urgențelor.