Numeroși credincioși au întâmpinat cu flori în mână racla cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava la trecerea prin localități ale județului


Intră acum și în grupul de

Numeroși credincioși au întâmpinat, luni, cu flori în mână racla cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, la trecerea acesteia prin localități ale județului în cadrul unui pelerinaj special pentru ca rugăciunile sfântului să ducă la stoparea actualei epidemii cu noul coronavirus.

Coloana de mașini care a purtat moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava a fost primită în localități de credincioși care au ieși la poartă cu flori în mână, unii s-au așezat în genunchi și au rostit rugăciuni, iar alții au urmărit mașina cu racla cu lacrimi în ochi și cu speranța că actuala epidemie va înceta, iar oamenii vor putea să revină la activitățile obișnuite.

Marea majoritate a celor care au ieșit în întâmpinarea raclei cu moaște sfinte purtau mască de protecție, au păstrat distanța și nu s-au apropiat de autovehicul.

Pelerinajul cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava a trecut, luni, prin Dragomirna, Siret, spitalul din Siret, Dornești, Rădăuți, Mănăstirea Bogdana, Spitalul din Rădăuți, Putna, Marginea Sucevița, Moldovița, Vatra Dornei, Dorna Arini și Broșteni.

 Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a anunțat, luni, că moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava vor fi purtate în perioada următoare într-un pelerinaj prin mai multe comunități de pe raza județului Suceava astfel încât să aducă liniște credincioșilor și credința că nu sunt singuri și că sfinții îi ocrotesc și se roagă lui Dumnezeu „să ridice această molimă”


Intră acum și în grupul de